İstiridye Mantarı Nedir?

İstiridye mantarı doğal ve nemli ortamlarda yetişen ve yapısında %90 ve %95 oranında su kütlesi bulunduran bir mantar çeşididir.

İstiridye mantarı için nem oranı çok büyük öneme sahiptir, bu yüzden istiridye mantarının yetişme zamanları da sonbahar mevsimine denk gelmektedir. İstiridye mantarının yetiştiği yerdeki nem oranı %80 ila %90 oranında ölçülmektedir.

İstiridye mantarının yapılan araştırmalar sonucu bir çok hastalığa iyi geldiği ve tedavi yöntemlerinde kullanılan bazı ilaçların etkeninde yer aldığı söylenmektedir. Halk arasında istiridye mantarı genellikle “Antibiyotik Mantarı” olarak geçer.

Tadı tavuk etini andırdığı için halk arasında lezzetli ve besin takviyesi olarak popülerliğiyle de bilinmektedir.

En çok nerede kullanılıyor?

İstiridye Mantarı Japon, Kore ve Çin mutfaklarında tat ve lezzet katması amacıyla kullanılır: sıklıkla kendiyle yapılan çorbasıyla sunulur. Kavak mantarı Kerala, Hindistan’da geniş bir bölgede yetiştirilir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın